Project

General

Profile

No data visualisation

Added by Wilson Nicholas over 1 year ago

Hi,

I have just tried to install computree_v5.0.182 and Diabolo_Release_SimpleTree_Beta_4.33.06_Computree 5.0.054b but both fail to display data. I appear to be able to load and process data though. The log window displays the following message when I first open computree:

“Plugin_Base initialized
AMKGL : QOpenGLShaderProgram: ERROR: 0:1: '120’ : version number not supported ERROR: 0:19: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:19: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:21: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:21: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:23: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:23: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:28: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:28: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:57: 'gl_ModelViewProjectionMatrix’ : undeclared identifier
AMKGL : QOpenGLShaderProgram: ERROR: 0:1: '120’ : version number not supported ERROR: 0:19: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:19: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:21: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:21: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:23: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:23: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:28: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:28: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:57: 'gl_ModelViewProjectionMatrix’ : undeclared identifier
AMKGL : QOpenGLShaderProgram: ERROR: 0:1: '120’ : version number not supported ERROR: 0:19: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:19: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:21: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:21: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:23: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:23: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:28: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:28: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:57: 'gl_ModelViewProjectionMatrix’ : undeclared identifier
AMKGL : QOpenGLShaderProgram: ERROR: 0:1: '120’ : version number not supported ERROR: 0:19: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:19: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:21: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:21: 'assign’ : cannot convert from 'in highp 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:23: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:23: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:28: 'gl_FrontColor’ : undeclared identifier ERROR: 0:28: 'assign’ : cannot convert from 'const 4-component vector of float’ to 'float’ ERROR: 0:59: 'gl_ModelViewProjectionMatrix’ : undeclared identifier
AMKGL : OpenGL error (1280) : invalid enumerant”

Has anyone had this issue before, or have any idea how to deal with it?

Any help will be appreciated.

Regards
Nick


Replies (1)

RE: No data visualisation - Added by Piboule Alexandre over 1 year ago

Hi,

The problem could come from:
  1. Either your graphic card drivers are not up to date
  2. Or you are using an Intel HD graphic card (series 1000-4000), which do cause some problem with OpenGL component (not specific to Computree).

First is easy to solve.
Second cannot, except trying on another computer.

Best regards.

Alexandre Piboule.

    (1-1/1)